Moped Klass 2Moped Klass 2
förarbevis mopedLängd på utbildningen: Minst 10 timmar (uppdelad på 2 dagar)

Dag 1 - ca 8tim (ingår lunch)

Dag 2 - ca 2tim 

Kostnad: 2499:-
Krav: Alla elever måste legitimera sig och kursen ska betalas av en myndig person (vårdnadshavare) Kontakta oss för nästa kurstillfälle...

I dag krävs det utbildning för att köra moped. 08Trafikskola är behörig utbildare för förarbevis för Moped klass 2.

Moped Klass 2 får köras i max 25 km/h och det krävs ett förarbevis.


Utbildningen är teoretisk men den kan också innehålla praktiska delar. Områden som ingår är bland annat trafikregler, kunskap om mopeden och farliga situationer i trafiken. För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader.


För att bli godkänd på utbildningen behöver du göra ett skriftligt prov, som görs hos oss efter kursen.

Kunskapsprovet innehåller 25-35 frågor och du måste ha rätt på minst 80 procent av frågorna för att bli godkänd. Du måste ha fyllt 15 år och ha gått utbildningen för att få göra kunskapsprovet. 


Det är obligatoriskt att ha ett förarbevis för moped om du vill köra moped. Du ska kunna framföra din moped på ett trafiksäkert sätt. Du måste kunna manövrera din moped samtidigt som du fokuserar på vad andra gör eller tänker göra. För de allra flesta är mopedkörkort den första vägen mot det riktiga B körkortet.


Det är mycket som du ska lära dig om trafikens spelregler och det är många insikter om hur dina handlingar kan påverka säkerheten i din körning. För dig som ska ta förarbevis för Moped Klass 2 är körlektioner inte obligatoriskt enligt Transportstyrelsens krav. Men vi rekommenderar att du tar någon körlektion för att öva praktiska färdigheter och lära känna hur mopeden fungerar.


Vår Mopedkurs är minst 10tim lång (exklusive rast) som

äger rum i våra nyrenoverad lokal i Rönninge och hålls av oss 08Trafikskola.